”Strategian päivittäminen oli meillä ajankohtaista ja työn aloittaminen tuotti tuskaa, lähinnä ajan löytäminen siihen. Stratoolin porukka tuntui innostavalta ja he osasivat selittää asioita niin, että jokainen ne ymmärtää, joten tuntui helpolta lähteä toteuttamaan tätä heidän avullaan. Strategia koetaan helposti etäiseksi sanahelinäksi, joten siitä piti saada mahdollisimman käytännönläheinen ja ottaa henkilöstö mukaan sen pohtimiseen.

Selkeä työkalu auttaa sekä johtoa että työntekijöitä, kokonaisuus oli helppo palastella työstettäviksi osioiksi.

Stratool on työkaluna kevyt ja helppo käyttää. Pidämme erityisen hyvänä sitä, että työskentelylle on selkeä polku, jota pitkin edetä omalla tyylillä, eivätkä pienet tauotkaan haittaa, koska työ jatkuu siitä, mihin jäätiin. Jonkun pitää kuitenkin ottaa vetovastuu ja huolehtia, että työ etenee suunnitellusti. (tämän voi toki ulkoistaa myös Stratoolin porukalle)

Kun oikein innostutaan jostain tai on oikein kiire, saattaa strategia jäädä taka-alalle. Toivottavasti strategiamme nivoutuisi pikkuhiljaa päivittäiseen työskentelyyn ja olisi luonnollinen osa meidän kaikkien ajattelutapaa. Nykymaailmassa strategiaa pitäisi oikeastaan päivittää koko ajan, tai ainakin kerran vuodessa. Stratool antaa siihen helpon työkalun, josta edellisten kierrosten pohdinnat eivät häviä ja ne ovat myös uusien henkilöiden luettavissa. Turha sitä pyörääkään on keksiä uudelleen, joten miksi aloittaa strategian päivitystä aina uutena projektina?!

Aliko Oy Ltd, Katja Alitalo-Kotsalo, Yrittäjä, kehityspäällikkö